Familjen

Hej och välkommen till vår sida Cool

Jag heter Chamilla Persson och min make heter Kjell. Tillsammans har vi 6 barn, men alla är nu utflugna och vuxna. Vi har därför mycket tid för våra hundar Misty och Lexy. Jag arbetar som samordnare på ett särskilt boende i Lund med underskötske utbildning i botten. Kjell är numera pensionär och är alltid hemma hos hundarna. 

Tillsammans äger vi Misty och så har vi Lexy som foderhund. Båda våra Kooikrar kommer från kennel Monnhaven i Småland.

Vi har båda alltid haft stort intresse för djur. Under en period i livet kunde jag inte ha pälsdjur för ett av barnen utveckalade pälsallergi.

Men så för 4 år sedan bestämde vi oss för att skaffa hund igen. Kjell har tidigare haft Border Terrier och Cocker Spaniel och jag har haft Schäfer. Kjells intresse tidigare var att hålla på med viltspårning. Min schäfer var avelshane och vi tränade lydnad.

Så för 4 år sedan började vi leta efter en ny hund, skulle det vara någon av samma raser vi haft eller någon ny ras. Vi kikade runt och föll pladask för rasen Nederlandse Kooikerhondje, här var rasen med stort R. Läs gärna vidare under fliken "Rasen Kooikerhondje".

Vi bor i södra Sverige närmare bestämt i Norra Lund.

Våra stora intressen är hundarna, utställning, NoseWork, vandra i skogen med hundarna och fotografering. Lexy tränar jag viltspår med. Kjells hobby är också att ta mycket foto på hundarna samt fotoredigering.

Det var lite kort om oss, vill du veta mer om våra hundar är du välkommen att höra av dig!

Chamilla & Kjell Persson